Disable Preloader

Knjižnica na otvorenom


Knjižnica na otvorenom (u Radićevoj ulici, između caffe bara Duo i Tiskovog kioska) bazira se na dobrovoljnom doniranju, odnosno razmjeni knjiga. Razmjena se temelji na solidarnosti među čitateljima.

Funkcionira na način da čitatelj donira svoje knjige otvorenoj knjižnici. Isto tako čitatelj knjige koje se nalaze u ormariću slobodno posuđuje, uz obvezu vraćanja. Rok posudbe nije određen.

Knjižnica na otvorenom pokrenuta je s ciljem poticanja čitanja svih generacija građana grada Daruvara i njegovih gostiju.

Ovom uslugom Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar pridružuje se malenoj obitelji knjižnica na otvorenom u Republici Hrvatskoj. Daruvarčani sada mogu slobodno posuđivati i donirati knjige u bilo koje doba dana i noći. Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar na ovaj način želi potaknuti sve uzraste na sve češće druženje s knjigom.

Knjižnica na otvorenom svečano je otvorena 29. listopada 2014. godine uz prisustvo gradonačelnika Dalibora Rohlika i županijskog voditelja narodnih i školskih knjižnica, Ilije Pejića te uz mnoštvo građana i medija. Program su uveličali učenici Glazbene škole Brune Bjelinskog te naši najmlađi članovi Pučke knjižnice i čitaonice Daruvar.
scroll to top