Za kraj manifestacije Mjesece hrvatske knjige, Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar nagrađuje znanje daruvarskih srednjoškolaca!

Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar Vas poziva da podržite naše srednjoškolce u  Kvizu znanja o poznavanju povijesti hrvatske književnosti – Naša Književnost.

Riječ je o nagradnome kvizu namijenjenom gimnazijalcima te  učenicima ostalih četverogodišnjih škola koji imaju obvezu ili pravo polaganja državne mature.

CILJ: Ovaj kviz pomogao bi učenicima srednjoškolcima u učenju nastavnog gradiva iz hrvatske književnosti, omogućio bi im bolji uspjeh u školi te bio dobra osnova za usvajanje gradiva potrebnog za polaganje državne mature iz predmeta hrvatski jezik, a u konačnici omogućio i bolji uspjeh na maturi.

Pobjednički tim kviza, zajedno sa svojim mentorom, osvaja nagradno putovanje u rodno mjesto ili mjesto života hrvatskoga pisca čija se obljetnica rođenja ili smrti obilježava u godini održavanja Kviza.

Na kviz su se ove godine prijavila 4 tima, odnosno ukupno 16 natjecatelja koji će odmjeriti znanje u četvrtak 16. 11. 2017. točno u podne.